Підтримати нас

Ірландський лоукостер готовий запустити авіарейси з Херсона до Відня вже 2 січня 2022 року, але чи встигнуть у нас зробити смугу - невідомо

Автор статті
24 листопада 2021 13:31
820
Поширити:

Ірландський лоукостер Ryanair висловив готовність першими запустити авіарейси з Херсона до Відня вже 2 січня 2022 року. Але реконструкція злітно-посадкової смуги ще триває й чи встигнуть зробити її до Нового року - під питанням.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів з підготовки до ІХ чергової сесії, яка відбудеться 26 листопада.

Нагадаємо, на проєкт реконструкції злітно-посадкової смуги херсонського аеропорту з обласного бюджету та аеропорту виділили 4,7 млн грн. А з державного бюджету - понад 400 млн грн безпосередньо на оплату робіт. Завершити реконструкцію мали до кінця поточного року. 

Проте наразі злітно-посадкова смуга готова лише на 60%. Підряднику довелося виконувати додаткові роботи, не передбачені проєктом. Основа під старими бетонними плитами виявилася нестійкою, тому перш ніж покласти шар нового асфальтобетону, видалили вологий ґрунт на глибину до 1,67 метра та засипали котлован  піском. Компенсувати витрати підрядника (у 39 млн грн) гарантує уряд.

Але, крім того, необхідно скоригувати й сам проєкт. На це необхідно виділити з обласного бюджету 200 тис. грн. Члени депутатської комісії підтримали це питання для розгляду на сесії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ