Підтримати нас

“ХНР” та “Херсонський рубль”: чого прагне депутат облради?

Vgoru
Автор статті
23 березня 2022 16:10
7,985
Поширити:

Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, який представляє фракцію партії "Європейська Солідарність", в останній місяць розвинув бурхливу активність, практично щодня "відзначаючись" у соцмережах.

Він стверджує, що служить рядовим у теробороні Києва і навіть сидить в окопах, але при цьому регулярно постить всілякі новини, які можна в прямому сенсі назвати сенсаційними. Ще зовсім недавно, напередодні 13 березня, Дня визволення Херсона, Хлань заявив, що російські окупанти нібито збираються організувати “Херсонську народну республіку”, для чого, зокрема, старанно телефонують депутатам облради. Цю інформацію згодом не підтвердив жоден із народних обранців, окрім самого Хланя.

А вчора, 22 березня, депутат-тероборонець на своїй сторінці у Фейсбуці видав чергову "смажену" новину. Він заявив буквально таке:

“З квітня на Херсонщині окупанти планують вводити в обіг рублі. Будуть змушувати приймати рублі в магазинах, і  скоріш за все, виплачувати зарплати "новій адміністрації". Думаю, врешті, дійде справа і до рублевих зарплат в діючих бюджетних та комунальних установах. Потроху Херсонщину втягують у рублеву зону”.

Як і у випадку з організацією “ХНР”, жодного підтвердження своїм словам Сергій Хлань не надав. Але його пост очікувано викликав активну реакцію у користувачів соцмереж. Лише коментарів під цією заявою у ФБ за неповну добу набралося близько 200!

Як часто буває в таких випадках, ці користувачі розділилися на два табори. Деякі прислухалися до заяви Хланя і вважають варіант із розвитком у Херсонській області "рублевої зони" цілком ймовірним. Інші називають Хланя провокатором і пустозвоном, який почав у дні війни готуватися до чергових виборів, тому й піариться.

Крім того, деякі громадяни цілком резонно аналізують припущення Хланя з організаційно-економічного боку. Так, один із дописувачів зазначає:

“Навіть теоретично, щоб таке зробити (ввести на території Херсонщини “рублеву зону” - прим. автора), необхідно провести таку низку адміністративно-економічних змін протягом кількох місяців, що в умовах війни це просто нереально”.

Крім того, користувачі дивуються, як російський рубль здатний повноцінно замінити українську гривню, якщо для цього просто фізично необхідно хоча б для початку ввезти в область буквально тонни російських грошей. Жодних передумов, що вже до квітня (!) такий логістичний крок буде зроблено, на сьогодні немає.

І, нарешті, інформація про необхідність запровадження на Херсонщині “рубльової зони” раніше, 17 березня, прозвучала з вуст “керівника Республіки Крим” Сергія Аксьонова, який заявив у своєму Телеграмі (посилання зі зрозумілих причин не надаємо):

“На жаль, у низці населених пунктів, принаймні у прикордонних, на Херсонщині, гуманітарна катастрофа. Я знаю, що уповноважені органи влади займаються, зокрема, вирішенням питання виплати пенсій та зарплат, щоб це відбувалося у рублях. Процес триває поступово. Гривні у нас немає, а людям платити необхідно”. 

Таким чином Сергій Хлань майже дослівно переказав висловлювання цього “токсичного” громадянина.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ