Підтримати нас

Херсонський “Кристал” розпочав підготовку

Автор статті
20 січня 2022 12:00
1,088
Поширити:

Після тривалої зимової паузи, що включила новорічні свята, українські футбольні команди починають втягуватися в тренувальний процес. Зокрема, продовжити змагання у групі "Б" Чемпіонату України в другій лізі готується і херсонський "Кристал".

Першість відновиться не скоро: лише 26 березня "синьо-зелені" зіграють на своєму полі матч 22 туру з командою "Яруд" з Маріуполя. Проте, вже зараз у “Кристала” почалися інтенсивні тренування: херсонцям треба виходити з “підвалу” турнірної таблиці, адже після літньо-осіннього періоду клуб опинився на 15-му місці, маючи в активі лише 9 очок.

Один з елементів підготовки – товариські ігри. Першою такою зустріччю в новому році для "Кристала" став матч із командою "Хлібороб" із села Нижні Торгаї (Генічеський район), який суперники зіграли на резервному полі херсонського клубу вчора, 19 січня.

"Хлібороб" - команда з історією: вона заснована в 1963 році, лише через два роки після створення "Кристала". В останні роки “Хлібороб” активно розвивається: у 2019 році клуб став срібним призером Чемпіонату Херсонщини серед аматорських колективів, торік став чемпіоном першості Миколаївської області, а влітку 2021 року  дебютував у вищій лізі Чемпіонату України серед аматорських команд. Після першої частини чемпіонату дебютант посідає 4-е місце у групі 3, маючи шанси на вихід у другу лігу. Торік у Нижніх Торгаях реконструювали місцевий стадіон, на полі вклали новий газон, збудували роздягальні, спорудили електронне табло. У команді здебільшого грають досвідчені, вікові футболісти, а головним тренером є Ігор Бездольний, який раніше виступав навіть у вищій лізі за “Дніпро”, а зараз іноді досі виходить на поле як тренер.

Виходячи з цього, завдання перед молодим "Кристалом" стояло не з простих. Зрештою, так і сталося: матч вийшов впертим і завершився бойовою нічиєю - 2:2. У першому таймі сильнішими були господарі: два голи забили Собко та Єгоров. На другу половину в складі "Кристала" вийшли зовсім юні вихованці херсонських спортивних шкіл, і "Хлібороб" дотиснув суперника, забивши голи на 72 та 89 хвилинах.

Гру прокоментував тренер спортивної школи “Кристала” Олексій Якименко:

“Зараз наші футболісти зазнають значних фізичних навантажень, тому провели на полі лише перший тайм і загалом виглядали непогано, виконали всі тренерські вказівки. Крім того, ми переглядаємо багато місцевих молодих хлопців, які вийшли грати у другому таймі. Вважаємо, пошук та розвиток перспективних херсонських футболістів – це один із наших головних пріоритетів у роботі”.

Тим часом, як повідомляє сайт Херсонської міськради, виконком затвердив План роботи комунального підприємства “Муніципальний футбольний клуб “Кристал” на 2022 рік.

До заходів, передбачених Планом, включено навчально-тренувальні збори та участь у спортивних заходах різного рівня, заробітна плата працівників підприємства, щорічний обов'язковий атестаційний внесок футбольних клубів за проходження процедури атестації та інші витрати.

Міський голова Ігор Колихаєв, коментуючи рішення, зазначив, що місто підтримуватиме клуб, але “Крісталу” слід паралельно вести роботу, пов'язану з пошуком меценатів, які готові вкладати кошти у розвиток муніципального клубу.

Головне фото МФК "Кристал"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ