Підтримати нас

Херсонці вийшли зустрічати ЗСУ з українськими прапорами

Vgoru
Автор статті
11 листопада 2022 12:55
891
Поширити:

Українські телеграм-канали та інші соцмережі масово публікують фото з українськими прапорами в Херсоні та Херсонській області. 

“Ми бачимо кадри в Херсоні з Шуменського та тих мікрорайонів, куди вже зайшла наша армія. Ми бачимо, що в центр міста поки не зайшли механізовані частини, але херсонці вже вийшли на вулиці та вішають українські прапори, зокрема, на будинку державної обладміністрації, на установах. І це при тому, що люди кілька днів сидять без світла, води, опалення, хліба. Але люди змогли в таких умовах організуватися без зв'язку, водночас вони зберегли українські прапори, ховаючи їх від рашистів”, – розповів журналістам Медіаплатформи “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов під час ефіру. 

Також, за його словами, російське угруповування на правому березі Херсонщини відступило під ударами Збройних сил України.

“Ймовірно, окупаційне командування прийняло рішення про згортання цього угруповування ще місяць тому. Але не було політичного рішення. Зрозумів, що вони будуть відступати тоді, коли росіяни згорнули своє мовлення на окупованих територіях та демонтували обладнання зв’язку. Вони як заходили, так і виходили”, – додав він. 

Далі може бути декілька сценаріїв розвитку подій, каже Данилов, або росіяни будуть закріплюватися на лівому березі Херсонщині, або хаотично відступати:

“Від цього буде залежати, що далі. Або буде просування з боку Мелітополя, або буде створений плацдарм у районі Каховки”. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ