Підтримати нас

Двом “підлеглим” гауляйтерам сальдо СБУ повідомила про підозру

Vgoru
Автор статті
10 лютого 2023 18:02
680
Поширити:

Йдеться про так званого “першого заступника міського голови” сергія рибачка під псевдонімом семена ушинського. Та депутата Генічеської міської ради від забороненої партії “опзж” віктора разумного. Повідомляє пресслужба СБУ.

“За особистої протекції гауляйтера володимира сальдо сергія рибачка призначили так званим «першим заступником міського голови» Херсона. Під псевдонімом семен ушинський він підписував «розпорядчі» документи окупаційного органу”, – йдеться в повідомленні.

Насамперед це стосувалося «передачі» у власність країни-агресора більшості місцевих промислових підприємств, лікарень, банків та об’єктів енергетики.

У ході обшуків в офісному приміщенні та за адресою проживання фігуранта, правоохоронці виявили документи із доказами його співпраці з окупантами.

Також співробітники СБУ вилучили вогнепальну зброю та боєприпаси.

Ще один підозрюваний віктор разумний депутат Генічеської міської ради від забороненої партії «опзж», який після захоплення району погодився очолити окупаційну адміністрацію.

“Він брав безпосередню участь в організації псевдореферендуму на півдні України та сприяв примусовій паспортизації місцевих жителів. Також колаборант збирав інформацію про учасників руху опору в регіоні та «доповідав» про них до російських каральних органів”, – зазначається в дописі.

Наразі фігуранти перебувають у тимчасово окупованому Генічеську. Співробітники СБУ знають про місцеперебування підозрюваних і проводять комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ