Підтримати нас

Допомагав фсб втікати на катерах на лівий берег Дніпра: СБУ затримала ворожого поплічника

Vgoru
Автор статті
24 листопада 2022 08:39
536
Поширити:

Служба безпеки викрила ще одного посібника окупантів під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Ним виявився власник місцевої станції прогулянкових катерів, який під час контрнаступу Сил оборони допомагав ворогові втекти. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

"Для цього він добровільно передав у розпорядження агресора шість плавзасобів, кожен із яких розрахований на 30 пасажирських місць. Саме на цих катерах на лівий берег Дніпра "евакуйовувались" кадрові співробітники фсб і ще декілька підрозділів окупаційних угруповань рф", – йдеться в повідомленні Служби безпеки.

Крім того, колаборант залучив плавзасоби для примусового вивезення частини місцевих жителів до тимчасово окупованих районів Херсонщини.

За даними слідства, затриманий, після тимчасового захоплення регіону «перереєстрував» свій бізнес на користь країни-агресорки та уклав відповідний «договір» з окупаційною адміністрацією. Після звільнення обласного центру зрадник намагався переховуватись у Херсоні. 

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув’язнення. Вирішується питання щодо обрання зрадникові міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми повідомляли, що ДБР затримало зрадника з херсонської колонії, який випустив ув’язнених у день визволення міста.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ