Підтримати нас

Черги на військовий облік у Херсоні

Vgoru
Автор статті
08 лютого 2022 14:09
2,580
Поширити:

Учасники Медіашколи Вгору перевірили зручність приймання у Херсонському територіальному центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України (колишній військкомат).

Сьогодні, зранку вівторка 8 лютого, на розі вулиці Червоного хреста та провулку Пачоського мерзло близько 20 чоловіків. Ще з десяток чекали приймання у приміщенні на кріслах. “Стоячих” місць у військкоматі не передбачено, співробітники просять тих, кому не дісталося сидінь, вийти на вулицю. Приймав людей тільки один спеціаліст територіального центру. Зі слів відвідувачів, чекати доводиться дуже довго, адже оформлюють документи “вручну,” за старою паперовою картотекою.

Жодної жіночої постаті у черзі на час перевірки не було. 

Хоча відповідно до Наказу Міністерства оборони України № 313 від 11.10.2021, жінок у 2022 році також будуть становити на військовий облік.  Згідно з оновленим переліком спеціальностей та професій, на облік становитимуть жінок 14 спеціальностей та 6 професій у сфері медицини, електроніки, зв’язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку та аудиту тощо.

Сподіваємось, що до того моменту обслуговування у Херсонському територіальному центру комплектування та соціальної підтримки стане зручним та відповідатиме вимогам сучасності. 

Матеріал підготовлено у межах Медіашколи “Вгору”, що проводять Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я” в партнерстві з Медіаплатформою “Вгору” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото Максима Кацена

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ