Підтримати нас

Частина вкрадених експонатів Херсонського краєзнавчого музею “випливла” в Генічеську

Vgoru
Автор статті
07 лютого 2023 07:19
1,307
Поширити:

Учора в так званій “школі № 3” в Генічеську дітям показали музейні експонати пов’язані з суворовим, які окупанти викрали під час втечі з Херсонського краєзнавчого музею. 

Про це повідомили в одній російській помийці. 

На опублікованому ними відео фігурують експонати з музею суворова, який довгий час перебував у краєзнавчому музеї. На цьому “заході” був помічений колаборант артем лагойський, який погодився співпрацювати з окупантами та став так званим “заступником міністра культури Херсонської області”.

Також на відео, яке опублікували окупанти, присутня юлія ржевська. Вона була заступницею директорки-колаборантки краєзнавчого музею тетяни братченко. Обидві зрадниці втекли з Херсона перед його звільненням ЗСУ. 

Кадр з пропагандистського ролика, на якому зафіксована юлія ржевська

До 24 лютого в Херсонському краєзнавчому музеї зберігалося понад 170 тисяч експонатів. Значу частину предметів росіяни вивезли. Робота з визначення обсягу збитків та кількості вивезених предметів із музею досі триває.

Нагадаємо, що директорка музею зрадниця-колаборантка тетяна братченко пішла на співпрацю з ворогом. За інформацією Офісу генпрокурора, вона брала участь у пропагандистських відео, організовувала виставки для окупантів та долучалася до “свят”росіян. Також зрадниця публічно висловлювала підтримку окупації росією Херсона та діяльності партії “единая россия” в місті.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ