Підтримати нас

Будні патрульної поліції Херсона. Фоторепортаж

Vgoru
Автор статті
26 березня 2023 13:00
4,989
Поширити:

Як і до війни, херсонська патрульна поліція знову постійно курсує вулицями звільненого міста. Слідкують за порядком на дорогах, попереджають про небезпеку, проводять профілактичні заходи, ловлять п’яничок за кермом, розшукують вкрадені автівки, виїжджають на виклики щодо домашнього насильства та допомагають колегам із місцевих райвідділів розкривати злочини «по гарячих слідах».

Але не тільки. Війна внесла свої корективи в їхню роботу та завдання.

Зокрема, під час окупації Херсона з установ виконання покарання відпустили на волю багато злочинців. Після деокупації в місті також залишилися російські коригувальники, колаборанти. Усі вони в розшуку. Тому патрульна поліція зупиняє підозрілих осіб, перевіряє їхні документи та телефони. Особлива увага тим, хто порушує комендантську годину. І вже виявлено немало осіб, які спілкуються з країною агресором, фотографують місця прильотів та пересилають інформацію.

До речі, часто саме патрульна поліція першою прибуває на місце обстрілу, адже вони постійно в русі. Вони надають постраждалим першу домедичну допомогу, допомагають лікарям «швидких» та рятувальникам.

Значно побільшало автівок, які перебувають у розшуку. Їх крали й до війни, але під час окупації цей від злочину набув величезного масштабу. Зокрема, нахабно забирали приватні машини окупанти. Після звільнення правобережжя деякі автівки вже вдалося розшукати та повернути власникам. Російські військові кинули їх, втікаючи, а деякі з місцевих «підібрали» кинуте та незаконно користувалися.

Ще відмінність від мирних часів – раніше патрульна поліція на чергування автомати не брала. Наразі виїжджають озброєними, у бронежилетах і касках. Адже виконуючи свої обов’язки, постійно ризикують власним життям.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ