Підтримати нас

Брали участь у “псевдореферендумі”: двох жительок Херсонщини засудили до п’яти років позбавлення волі

Vgoru
Автор статті
31 березня 2023 06:58
651
Поширити:

Приморський районний суд м. Одеси виніс вирок двом учасницям проведення незаконного «референдуму» з «приєднання» Херсонської області до складу росії на території Чорнобаївської територіальної громади – тетяні чечур і тетяні димінській. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

“Після завершення незаконного «волевиявлення» обидві обвинувачені передали бюлетені військовим рф, за що отримали «винагороду» в рублях. Під час розгляду справи вони уклали з прокурором Олешківської окружної прокуратури угоди про визнання винуватості та визнали свою провину в суді”, – йдеться в дописі.

Вирок тетяні димінській суд виніс 17 березня. Вона добровільно взяла участь у проведенні референдуму на території села Чорнобаївка Херсонського району. У супроводі озброєних російських військових жінка здійснювала подворовий обхід односельців. У вироку вказано, що обвинувачена була прихильницею «руського мира» й усвідомлювала протиправність своїх дій.

Вирок тетяні чечур суд виніс 28 березня. Жінка відповідала за «голосування» на псевдореферендумі в селах Благодатне, Клапая та Киселівка Чорнобаївської громади.

Обох жінок засуджено до п’яти років позбавлення волі. Також їх позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом, строком на 10 років. Додатково суд постановив конфіскувати на користь держави в тетяни чечур 1/3 частини її особистого майна.

До набрання вироками законної сили жінки утримуватимуться під вартою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ