Підтримати нас

Больбот подав в суд на Нацагентство з питань запобігання корупції

Автор статті
20 серпня 2018 07:05
838
Поширити:

Депутат Херсонської міської ради Дмитро Олександрович Больбот звернувся до Херсонського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить визнати протиправним та скасувати Рішення Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами повної перевірки його декларації за 2016 рік.

За результатами перевірки, Дмитро Больбот не вказав відомостей на загальну суму більше мільйона гривень (1 111 940, 22 грн.).

Перевіряли декларацію головні спеціалісти четвертого відділу (Південний регіон) Департаментів фінансового контроль та моніторингу способу життя Наталія Савіч та моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції Максим Соломоненко.

Фахівці НАЗК встановили, що цей депутат Херсонської міськради, по-перше, «забув» вказати в декларації свою неповнолітню дочку. Крім того, не вказав, що користується будинком матері (зареєстрований та проживає там), та що має корпоративні права на низку підприємств, зокрема:

- Товариство з обмеженою відповідальність «Розважальний комплекс «Шумен» (частка у статутному капіталі 51,9%, сума внеску до статутного капіталу становить майже мільйон гривень);

- ТОВ «Нерпіс»  (сума внеску - 5 125 грн, володіє 25% часткою статутного капіталу);

- ТОВ «Кіномир» (сума внеску - 7 175 грн, володіє 35% часткою статутного капіталу);

- ТОВ «Фірма Івушка» (сума внеску - 30 грн, володіє 50% часткою статутного капіталу);

- ТОВ «ЛІК» (сума внеску - 4 100 грн, володіє 20% часткою статутного капіталу).

На запитання експертів НАЗК Дмитро Больбот пояснив, що вказані товариства останні 5-10 років не працюють, а документи втрачено. Але це, з точки зору законодавства, його не виправдовує.

Крім того, декларант не вказав, що в 2016 році отримав дохід у розмірі 100 тис. грн. від продажу автомобіля, що був зареєстрований на його дружину. Та «промовчав» про те, що дружина отримала більш 10 тис. грн. соціальної допомоги та майже 16 тис. страхових виплат.

Дмитро  Больбот  пояснив, що не міг отримати відомості про зміну статків у дружини, адже саме розлучався з нею. Проте водночас  у декларації вказав, що вона придбала інший автомобіль, вартістю 243 тис. грн. Крім того, його заперечення спростовуються інформацію з Регіонального сервісного центру МВС в Херсонській області - саме він оформлював продаж старого автомобіля своєї дружини.

Отже, за висновками фахівців НАЗК, депутат Херсонської міської ради при поданні декларації за 2016 рік не дотримався вимог пунктів 2,5,5і, 7 та 10 частини першої статті 46 Закону України «Про запобігання корупції»: подав недостовірні відомості, що відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що є ознакою складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.366-1 Кримінального Кодексу України. А також  - не дотримав вимоги ч. 5 ст. 46 - неналежно відобразив інформацію щодо вартості об'єкта рухомого майна, що належало на праві власності члену сім'ї.

Тепер Дмитро Больбот просить суд скасувати це рішення НАЗК.

Справу розглядатиме суддя Вікторія Хом’якова. Засідання призначено на 07 вересня 2018 р. о 09:30 годині в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду за адресою:  Херсон, вул. Філатова, 29.

Рішення НАЗК можна подивитися тут.

P.S. Публікація підготовлена в рамках проекту «Права людини і місцева демократія» за фінансової підтримки Національного Фонду на підтримку демократії (NED). Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я».

Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Національного Фонду на підтримку демократії.

P.P.S. Безоплатну юридичну консультацію можна отримати в Громадській приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» за адресою: м. Херсон, вул. Б. Мозолевського (колишня Фрунзе), 2, оф. 19. Особистий прийом: вівторок з 10.00 до 15.00. Тел. (0552) 49 60 03, (066) 790 90 21.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ