Підтримати нас

Пропагандист окупаційного медіа “Таврія” отримав підозру за трьома статтями

11 червня 2024 10:42
287
Поширити:
Скриншот із відео пропагандистського медіа

Херсонська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру пропагандисту окупаційного медіа “Таврія”, уродженцю Херсона Владиславу Владимирову. Йому інкримінували три статті. 

Про це йдеться у тексті підозри, що опублікована на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними правоохоронців, він веде телепрограму, що створена представниками окупаційною влади, у якій поширює російську пропаганду. 

У випусках програм він говорить про нібито незаконну владу України та про те, що Херсон – російське місто. 

Йому інкримінують: 

  • умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій. За цією статтею йому загрожує ув'язнення від 3-х до 5 років;
  • колабораціонізм, що передбачає ув'язнення від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років;
  • виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України та окупації територій, із використанням медіа. Загрожує ув'язнення від 5 до 8 років.
  • Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Херсона за фактом публічних закликів до зміни меж території або державного кордону України. Фоменко в студії радіостанції окупаційної влади “Таврія Херсон 107.6 FM” в інтерв’ю закликав брати участь у референдумі щодо прийняття Херсонської області до РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів