Підтримати нас

“Жовта стрічка”: на захоплених територіях України російські окупанти готують теракти

Вгору
14 березня 2024 20:22
231
Поширити:
Фото: Pexels

Активісти руху “Жовта стрічка” інформують, що у дні нелегітимних виборів 15-17 березня російські окупанти готують теракти та провокації на виборчих дільницях на захоплених територіях України.

Про це йдеться на їхній сторінці.

Зазначається, що окупаційна влада буде звинувачувати Збройні Сили України.

  • Росія встановила на окупованих територіях України воєнний стан і попри це проводить нелегітимні вибори президента РФ. З 27 по 29 лютого голосував один округ, а з 1 по 3 березня – інший. Дострокове голосування на окупованих територіях триватиме до 17 березня.
  • Незаконна влада змушуватиме брати участь у виборах людей на окупованих територіях як із російським, так і з українським паспортом. Окрім цього, голосують російські військові.
  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про те, що проведення незаконних виборів на окупованих територіях всупереч Конституції та законодавства України вкотре демонструє зневагу до міжнародної демократичної спільноти та викриває спроби РФ легалізувати окупаційну «владу».
  • З початком повномасштабного вторгнення РФ Кримінальний кодекс України доповнили статтею про колабораційну діяльність. Ч. 5 ст. 111-1 ККУ вказує на відповідальність особи саме за участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ