Підтримати нас

Жовта стрічка: на лівобережжі Херсонщини окупаційна влада змушує освітян голосувати

Вгору
Автор статті
09 березня 2024 19:54
177
Поширити:
Фото: АрміяІnform

В окупованому Скадовську Херсонської області в гімназії проводять збори педколективу й обов'язково треба мати з собою телефон з доступом до особистого кабінету «Госуслуг». 

Про це повідомляють активісти руху “Жовта Стрічка”.

Педагогам потрібно прикріпитись до виборчої дільниці та надіслати підтверджувальний скриншот. Тим, хто відмовляється, погрожують невиплатою заробітної плати, йдеться в дописі.

  • Росія встановила на окупованих територіях України воєнний стан і попри це проводить нелегітимні вибори президента РФ. 
    З 27 по 29 лютого голосував один округ, а з 1 по 3 березня доєднається  інший. Дострокове голосування на окупованих територіях триватиме до 17 березня.
  • Незаконна влада змушуватиме брати участь у виборах людей на окупованих територіях як із російським, так і з українським паспортом. Окрім цього, голосують російські військові.
  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про те, що проведення незаконних виборів на окупованих територіях всупереч Конституції та законодавства України вкотре демонструє зневагу до міжнародної демократичної спільноти та викриває спроби РФ легалізувати окупаційну «владу».
  • З початком повномасштабного вторгнення РФ Кримінальний кодекс України доповнили статтею про колабораційну діяльність. Ч. 5 ст. 111-1 ККУ вказує на відповідальність особи саме за участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ