Підтримати нас

Зниження народжуваності в Україні досягло рекордного рівня

10 вересня 2021 05:30
935
Поширити:

Як свідчать дані ресурсу Опендатабот, а також регулярні дослідження Державної служби статистики України, у країні продовжує знижуватися народжуваність населення.

А рік 2021 у цьому плані може стати рекордним за всю тридцятирічну історію незалежності.

Так, згідно з даними демографів, за перше півріччя поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року народжуваність в Україні знизилася на 5%. За перші шість місяців 2021 на світ з'явилося лише 132,595 немовлят, тоді як в першому півріччі 2020 року народилося 139,134 українця.

У Держстаті повідомили, що ця динаміка спостерігається вже не перший рік.

Крім того, спостерігається і негативна динаміка смертності українських громадян. За перші шість місяців поточного року помер 349,031 житель України. А загальний спад чисельності населення за останній рік склав 216 446 осіб.

Також важлива обставина: усе більше українських громадян виїжджає на постійне  проживання за кордон. Крім того, як випливає з результатів опитування "Покоління незалежності: цінності та мотивації", яке в серпні проводила соціологічна група "Рейтинг", більша частина - 54% українців у віці від 16 до 24 років - хочуть працювати саме за кордоном.

Водночас, частка молодих людей у ​​віці 25-30 років, які бажають залишити країну заради роботи за кордоном, становить 40%.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ