Підтримати нас

Знешкоджено ще один снаряд часів Другої світової війни

21 травня 2018 05:15
610
Поширити:

В області продовжують знаходити вибухонебезпечні предмети.

19 травня особовим складом групи піротехнічних робіт та спеціальних водолазних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення було вилучено з акваторії р. Чайка, поблизу набережної м. Олешки, артилерійський снаряд калібром 152 мм. Роботи проводились на глибині 3 м. Вилучений вибухонебезпечний предмет транспортований та знищений в Олешківському районі, передає  Головне управління ДСНС України у Херсонській області.

У свою чергу, рятувальники нагадують: у разі виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів негайно телефонуйте за номерами екстрено виклику «101» або «102».

Шановні громадяни, пам'ятайте: брати вибухонебезпечний предмет у руки, переносити його, кидати у вогонь, розбирати тощо – смертельно небезпечно для вас та оточуючих!

Навіть найбільш уразливі частини боєприпасів (підривачі, детонатори) десятками років за будь–яких умов зберігання не втрачають своєї смертоносної сили. Час та неналежні умови зберігання не впливають на вибухівку і запали. Не варто намагатись самому розібратися зі знайденим підозрілим предметом. У деяких боєприпасах для ускладнення їх зняття та знешкодження, крім традиційних підривачів, додатково встановлюються різноманітні „сюрпризи", з якими і досвідченим саперам, навіть застосовуючи спеціальне спорядження, нелегко справитися.

Якщо ви виявили вибухонебезпечний (або підозрілий) предмет, необхідно:

  • перш за все позначити місце знаходження вибухонебезпечного (або просто підозрілого) предмета, огородити його;
  • встановити добре видимий орієнтир, по можливості - вивісити прапорці червоного кольору і виставити охорону;
  • негайно повідомити про знахідку до місцевого підрозділу ГУ ДСНС, чи поліцію, де чітко вказати місце знаходження небезпечного предмета, свою адресу та телефон для можливості отримання піротехніками необхідної додаткової інформації.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ