Підтримати нас

Значні руйнування та постійні обстріли: про буремне життя жителів Нововоронцовки

Vgoru
Автор статті
19 травня 2022 14:45
1,771
Поширити:

Селище Нововоронцовка розташоване на кордоні з Дніпропетровською областю, на березі Каховського водосховища. Хоча це й Херсонська область, окупанти обійшли його стороною, проте весь час обстрілюють.

Як повідомляє “Слідство.Інфо”, посилаючись на військових ЗСУ, окупанти регулярно використовують системи «Град» та «Ураган». Нерідко селище обстрілюють і забороненими касетними бомбами, які перетворили частину Нововоронцовки на руїни. Ворожа артилерія досягає до селища навіть за десятки кілометрів, із глибини Херсонської області. А район дислокації українських військових обстрілювали, зокрема, і фосфорними бомбами.

Частину селища, у якій розташована одна зі шкіл, обстрілюють одночасно з кількох напрямків. А саме з території окупованої Херсонщини (сіл Золота Балка та Крещенівка), а також з-за Дніпра. Там також стоять війська РФ. Найбільше постраждав цілий район “Посьолок”. Там вже практично ніхто не живе. Чимало будинків або вщент зруйновані, або згоріли.

Окупанти регулярно влучають у місцеві мережі. Електрики працюють постійно. Завдяки їхнім зусиллям, у селищі практично немає перебоїв з енергопостачанням.

У Нововоронцовці чимало біженців із сусіднього села Осокорівка, де зараз тривають запеклі бої. Звідти виїхала більшість жителів, залишилися переважно чоловіки та літні люди. Село зазнало сильних руйнацій. Там наразі немає світла, води та зв'язку. Наприкінці березня Осокорівку звільнили українські військові, та обстріли там не вщухають досі.

Біженців, які прибули до Нововоронцовки, забезпечили житлом і гуманітарною допомогою. Годувати їх допомагають місцеві жителі. Гуманітарну допомогу привозять раз на тиждень та видають у двох точках. В основному, це їжа та ліки.

З початку бойових дій з Нововоронцовки виїхало приблизно дві третини населення. До війни ж тут проживало 6,5 тисяч людей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ