Підтримати нас

Злочинна група за участю працівників поліції заробляла на викрадених автомобілях

Vgoru
Автор статті
24 жовтня 2016 14:10
604
Поширити:

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції України викрили злочинну групу, яка заробляла, збуваючи викрадені автомобілі з підробленою реєстрацію.

До складу групи входили колишні співробітники міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділів, Державтоінспекції, Міністерства внутрішніх справ та діючі поліцейські, повідомляється на сайті Нацполіції 24 жовтня.

Правоохоронці також описали схему, за якою діяло угруповання.

Спочатку група злодіїв викрадала в різних регіонах України автомобілі бізнес-класу та зв'язувалася зі співучасниками у правоохоронних органах.

Розрахувавшись зі злодіями, вони забирали автомобіль і реєстрували його під виглядом заздалегідь підібраної аналогічної моделі, яка офіційно зареєстрована на території Криму. Це було можливим завдяки тому, що семеро членів угруповання були колишніми працівниками МРЕВ та діючими правоохоронцями і мали доступ до відомчих баз данихдокументації та необхідних процедур.

На автомобілях також перебивалися заводські номери агрегатів, змінювалися державні номерні знаки, для них виготовлялися потрібні документи та нові ключі.

Після цього злочинці продавали автомобіль за ціною нижче ринкової.

"З кожної такої оборудки зловмисники заробляли від 10 до 20 тисяч доларів США", - зазначається в повідомленні поліції.

Під час обшуків у членів злочинної групи працівники Департаменту внутрішньої безпеки вилучили державні номерні знаки на транспортні засоби, ключі від автомобілів, металеві вставки з ідентифікаційними номерами автомобілів. Крім того, було виявлено комп’ютерну техніку, свідоцтва про реєстрацію автомобілів, чорнову документацію, паспорти України, банківські печатки, мобільні телефони, грошові кошти та п'ять автомобілів, які зловмисники не встигли збути.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ст. 290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу), ч.2 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства), ч.3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Встановлюється коло осіб, причетних до злочинної діяльності групи та їхня правова кваліфікація, а також власники виявлених автомобілів.

Нагадаємо, 19 жовтня повідомлялося, що у Полтавській області затримали організоване злочинне угруповання, до якого входили двоє поліцейських.

Злочинці викрадали автомобілі на території Полтави, Миргорода, а також Харківської та Дніпропетровської областей.

${gallery:23f4755bf2f01127bbcb859c85baabc4}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ