Підтримати нас

Жителів Херсонщини ошукали на понад 176 тисяч гривень

04 жовтня 2024 17:51
105
Поширити:
Фото: Pexels

Шахраї ошукали чотирьох жителів Херсонщини на понад 176 тисяч гривень.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Жительці Білозерки зателефонував нібито співробітник банку та повідомив про проблеми з карткою. Вона назвала свої паспортні дані й переказала гроші на інший рахунок. Через це жінка втратила понад 115 тисяч гривень.

Двоє жінок з Херсона та Бериславського району хотіли придбати фотоапарат і автомобіль. Знайшли в інтернеті оголошення, переказали по 4 та 5 тисяч гривень передоплати нібито продавцю. Після чого оголошення зникло, а “продавці” більше не виходили на зв'язок.

Жителька Херсонського району шукала роботу. У соціальній мережі вона отримала повідомлення щодо роботи у відомій компанії. Жінці необхідно було кожного дня перераховувати свої кошти на рахунок фірми, за що вона мала б отримувати відсотки. Однак після того, як вона переказала 16 тисяч гривень зв’язок із нібито роботодавцями обірвався.

Правоохоронці зазначають, якщо ви стали жертвою шахраїв, необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати на лінію «102».

  • У Херсонській області чатами у соціальних мережах, зокрема у вайбері, серед жителів активно поширюється інформація, що в області нібито діє група грабіжників. Вони ходять по будинках, видаючи себе за співробітників Міністерства внутрішніх справ. Начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області Андрій Кований, розповів, що поліція поки не отримувала скарг від жителів області.
  • Кореспонденти “Вгору” розповідали про те, як захиститись від інтернет-шахраїв та про поради експерта.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів