Підтримати нас

Жителі Херсонщини можуть отримати юридичну підтримку у випадку зникнення близьких безвісти

30 серпня 2024 16:50
227
Поширити:

На Херсонщині та в інших областях України сім’ї зниклих безвісти за особливих обставин, які потребують юридичної підтримки, можуть її отримати від державної системи безоплатної правничої допомоги (БПД).

Про це “Вгору” повідомила фахівчиня з комунікацій Координаційного центру з надання правничої допомоги Людмила Коврік.

У повідомленні йдеться, що кожна людина може отримати безоплатно консультацію та допомогу в складанні різних документів, крім документів до суду.

Зокрема юристи:

  • пояснять, що робити та куди звертатися, щоб відшукати зниклих за особливих обставин військових і цивільних;
  • допоможуть скласти звернення до державних установ, правоохоронних органів та органів військового управління;
  • проконсультують щодо прав, пільг та соціальних гарантій для членів сімей зниклих безвісти та полонених та алгоритму дій для їх отримання.

Деякі категорії людей також мають право на безоплатну допомогу зі зверненням до суду. Це ВПО, люди з низьким доходом (працездатні – з доходом до 6 тисяч 56 гривень на місяць; пенсіонери (за віком, вислугою років) – 4 тисячі 722 гривень на місяць/міс; з інвалідністю – якщо пенсія чи соцдопомога до 6 тисяч 56 гривень), ветерани війни, члени сімей загиблих Захисників і Захисниць України (інші категорії наведені у статті 14 Закону України “Про безоплатну правничу допомогу”).

Юрист чи адвокат безоплатно складе та подасть до суду заяву і представлятиме інтереси клієнта у суді. Ці послуги  оплачуються з бюджету України.

Звернутися по правничу допомогу можна телефоном, онлайн або особисто прийти в найближче бюро, які розташовані по всій Україні. Усі контакти на сайті системи БПД.

  • Жителі Херсона та області можуть отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації “Фонд милосердя та здоров’я”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів