Підтримати нас

Жителі Херсонщини можуть отримати гроші на підготовку до зими

19 жовтня 2024 21:50
141
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Агентство ООН у справах біженців виділяє 7 мільйонів доларів на фінансування програми з надання деяким категоріям населення грошової допомоги на зимовий період. Загальний бюджет програми становитиме 37 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Програма передбачає одноразову виплату у розмірі 21 тисячі гривень на придбання твердого побутового палива для вразливих домогосподарств Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

До кінця жовтня планують розпочати виплати. Їх мають отримати понад 20 тисяч домогосподарств, які пройшли ідентифікацію.

  • Центр підтримки жителів Херсонщини, які вимушено залишили область через повномасштабне вторгнення РФ, відкрився у Кропивницькому. Тут ВПО, які проживають на Кіровоградщині, можуть отримати гуманітарну допомогу, розв'язати проблемні питання та просто поспілкуватись.
  • Для переселенців із Херсонщини відкрили гуманітарний хаб у Дніпрі. У такому просторі люди зможуть безоплатно отримувати психологічні консультації, юридичну підтримку та гуманітарну допомогу.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів