Підтримати нас

Жителі Херсона долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. ФОТО

25 жовтня 2024 17:24
107
Поширити:
Автор усіх фото у матеріалі Олександр Корняков "Вгору"

У Херсоні 25 жовтня до написання Радіодиктанту національної єдності 2024 долучились місцеві жителі та освітяни.

Кореспонденти “Вгору” відвідали захід.

Диктант присвячений Дню української писемності та мови, який відзначають 27 жовтня, відбувся в Україні вже 25 раз поспіль.



Цьогоріч тест для диктанту під назвою “Магія голосу” написала письменниця Оксана Забужко. Читав текст поет та військовослужбовець Павло Вишебаба.

“Раніше ми писали у своїх кабінетах, на різних поверхах, слухали диктант, милувалися Дніпром. Сьогодні ми зібралися в укритті. Всі охочі, долучилися в безпечному просторі”, розповіла керівниця літературно-драматургічної частини у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша Альона Мовчан.

Вчителька Таврійського ліцею Херсона Наталя Савицька розповіла, що писала радіодиктант навіть під час окупації міста.

“Я вважаю це своїм обов'язком, тому що ми навіть в окупації писали цей диктант. Не вдалося надіслати на перевірку, але я перевіряла, потім уже коли надали текст, то перевірила і помилок було небагато”, зазначила освітянка.

  • На базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара в артукритті "Незламна бібліотека" відновив роботу інклюзивний театр, який працював до повномасштабного вторгнення РФ. Разом із кураторами та батьками діти з ментальними порушеннями створюють мультфільми. Під час занять вони виготовляють персонажів, декор та знімають історію за продуманою ідеєю.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів