Підтримати нас

Зірвався аукціон на продаж квартири херсонського колаборанта Володимира Сальда

Автор статті
21 квітня 2024 09:35
610
Поширити:
Фото: Prozorro

Конфісковану квартиру окупаційного губернатора Херсонської області Володимира Сальда в Одесі, яку виставив на продаж Фонд держмайна, не змогли продати на аукціоні.

Інформація про квартиру опублікована на сайті державних закупівель Prozorro.

Зазначається, що квартиру Сальдо оцінили у 3 мільйони 749 тисяч 200 гривень (без урахування ПДВ). Вона розташована у Приморському районі Одеси за адресою: вулиця Тіниста, будинок № 9/12, квартира № 47. Площа квартири 128,5 квадратних метрів.

Квартиру виставили на продаж 22 березня, 16 квітня завершився прийом пропозицій, а 17 мав пройти аукціон, проте торги не відбулися.

Юридичний радник антикорупційної організації Transparency International Ukraine Андрій Швадчак написав, що ймовірно торги не відбулися через відсутність охочих взяти в них участь.

“Тепер організатор протягом 10 днів має оголосити нові аукціони – зі зниженням стартової ціни на 50%”, – каже Швадчак.
 Зазначається, що за тиждень до початку торгів Фонд держмайна організував у квартирі Сальдо день відкритих дверей для представників ЗМІ, але зрештою помешкання так і не знайшло покупця.
“Можливо, когось із них (ред. покупців) зупинили борги за комунальні послуги та нову котельню, які перевалили за 50 тис. грн. Але, імовірніше, таку ситуацію зумовили інші чинники”, – додає юрист.

За словами Андрія Швадчака, однією з причин відмови від покупки стала безпекова ситуація в Одесі, адже армія РФ часто обстрілює місто.

Основною причиною юрист вбачає недовіру інвесторів до бекграунду таких активів, пов'язаного з відносно новим механізмом конфіскації та ризиками її оскарження колишніми власниками.

  • У листопаді 2023 року Вищий антикорупційний суд задовольнив другий позов Міністерства юстиції про конфіскацію активів колаборанта Володимира Сальдо, його дружини Ірини та компанії “Проектно-будівельна фірма “Херсонбуд””.
  • Також Кабінет міністрів передав конфісковані активи й майно колишнього мера Херсона Володимира Сальдо в управління Фонду державного майна. Конфіскували й майно, що належить його доньці та колишній дружині.
  • 8 листопада Малиновський райсуд Одеси визнав Сальда винним у державній зраді та призначив йому 15 років позбавлення волі.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ