Підтримати нас

Жителів Херсонщини просять здати нелегальну зброю

03 квітня 2018 07:30
200
Поширити:

З 1 по 30 квітня 2018 року поліція Херсонщини проводить місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових речовин. Також, у цей період буде можливість зареєструвати їх в установленому законодавством порядку.

Згідно зі ст.263 Кримінального кодексу України:

  • носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, чи вибухових речовин без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.
  • носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу караються штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів  громадян  або громадськими  роботами  на  строк  від 120 до 240 годин, або арештом на строк від 3 до 6 місяців, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Головне управління Національної поліції в Херсонській області інформує, що протягом квітня буде проводитись «Місячник добровільної здачі зброї». В цей період громадяни, які добровільно здадуть в поліцію зброю, бойові припаси або вибухові речовини (матеріали) мають можливість уникнути кримінальної відповідальності. Для цього слід звернутися до підрозділів поліції за місцем проживання, де працівники дозвільної системи нададуть кваліфіковану консультацію.

Жителям м. Херсона слід звертатись в сектор дозвільної системи Херсонського відділу поліції за адресою: м. Херсон, вул. Лютеранська, 4. Довідки за телефонами: 45-94-04, 45-90-95, 45-90-99.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів