Підтримати нас

Жителя Високопільського району засудили за підпал відділення поліції

04 жовтня 2019 06:00
724
Поширити:

Нововоронцовський районний суд 26 вересня виніс вирок у справі про підпал Високопільського відділення поліції.

Це трапилося рік тому, 15 вересня 2018 року, приблизно о 6 годині ранку. Невідомий  облив горючою рідиною вхідні двері до будівлі Високопільського відділення поліції, підпалив рідину запальничкою та втік.

Правоохоронці загасили пожежу та швидко зловили втікача. Ним виявився п’яний житель села  Кнізівка Високопільського району Олександр С. Молодик своєї вини у підпалі не заперечував. Виявляється, він хотів таким чином помститися «за образу».

Олександр пояснив, що спочатку працівники відділення приїхали до нього додому з обшуком, невідомо чому звинуватили у крадіжки чужих речей. Але він цього не робив і не міг зробити, бо коли та крадіжка сталася, перебував на службі в збройних силах.

А потім він разом із друзями відпочивав у місцевому кафе села Кнізівка, вживав алкогольні напої. І там зустрів працівника поліції, що приїздив до нього з обшуком. Під час розмови правоохоронець став ображав його та його померлих батьків. Через те Олександр й вирішив помститися поліцейському. Повернувся додому, взяв пластикову 2 літрову пляшку з бензином та поїхав до  високопільського  відділення.  Облив вхідні двері і підпалив їх запальничкою. Побачивши, що вогнище спалахнуло, а потім стало затухати - втік.

У суді Олександр  каявся й обіцяв заплатити за ремонт дверей.

Суддя Нововоронцовського районного суду В’ячеслав Каневський визнав Олександра С.  винуватим у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України: «Замах на умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу», - карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років.

Суд врахував, що хлопець щиросердечно зізнався і раніше засудженим не був, тому призначив п’ять років позбавлення волі, але звільнив від відбуття покарання в закритій установі з випробувальним терміном на три роки.

Також Олександр має компенсувати Головному управлінню Нацполіції в Херсонській області матеріальну шкоду за підпал дверей - 1 489,05 грн.   

Та, крім того, має заплатити 5 148 грн. витрат за судові експертизи (фахівці визначали склад горючої рідини та вартість пошкоджень після підпалу).

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів