Підтримати нас

Жителі Херсонщини добровільно здали поліції 105 одиниць зброї

Автор статті
09 жовтня 2019 08:00
549
Поширити:

Протягом жовтня на території Херсонської області поліція проводить профілактичні заходи «Місячник добровільної здачі зброї». За перший тиждень проведення заходів жителі області здали до підрозділів поліції 105 одиниць різних видів зброї та майже 1800 набоїв.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За даними начальника відділу дозвільної системи обласного главку поліції В’ячеслава Лиховида, з 1 жовтня мешканці Херсонщини добровільно здали до поліції 8 одиниць нарізної зброї, 97 гладкоствольних мисливських рушниць, 6 самопалів і 5 одиниць холодної зброї. Також громадяни здали 7 боєприпасів (снаряди, гранати) та майже 1800 патронів, з яких 700 набоїв до зброї армійських зразків.

Як приклад, 5 жовтня в Чаплинське відділення поліції зателефонував 26-річний житель с. Першокостянтинівка. Чоловік розповів, що бажає добровільно здати два боєприпаси «ВОГ-25» до підствольного гранатомету, які він знайшов вранці в траві на території колишньої ферми під час пошуку металобрухту.

Поліція нагадує, що за незаконне зберігання зброї, вибухових речовин та боєприпасів передбачене позбавлення волі строком від 3 до 7 років. Але, громадяни мають можливість уникнути кримінальної відповідальності, якщо впродовж жовтня добровільно здадуть в поліцію заборонені предмети.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ