Підтримати нас

Журналісти знайшли фото псевдоголови Херсона

Vgoru
Автор статті
26 травня 2022 14:55
1,140
Поширити:

Журналісти знайшли фотографії із псевдомером окупованого Херсона Олександром Кобцем, який раніше працював на КДБ, повідомляє НВ.

Розслідувачам Bihus.Info вдалося отримати фото колаборанта від своїх джерел, де можна побачити, як 7 березня він залишив Київ на автомобілі Мерседес із номерним знаком AA 8332 CO, зареєстрованим на його дружину Ганну Кобець.

За даними журналістів, на виїзді з Києва до них підсів чоловік, тоді як дружина пересіла на заднє сидіння. Зазначається, що 15 березня 2022 року 62-річний Кобець виїхав із країни через ПП Ужгород як особа старша 60 років.

Нинішній гауляйтер Херсона народився в цьому ж місті, де після проживання там протягом кількох років перебував у Києві та, можливо, в Москві.

За інформацією джерел, за останні п’ять років Кобець, який за СРСР працював у КДБ, а в 2000-х — у СБУ, 22 рази виїжджав з України, і в більшості випадків — до Росії та Білорусі.

Колаборант був оформлений в 2006 році співробітником київської фірми з торгівлі Украгрохімпромхолдинг, яку на кредит російського банку ВТБ заснував громадянин РФ Олександр Безсонов.

Примітно, що Безсонов не повернув гроші банку, після чого на суді заявив, що в радянські часи працював в органах військової контррозвідки КДБ СРСР Північної групи військ. Кобець намагався займатися бізнесом і разом із дружиною Ганною заснував у 2012 році фірму Кобець компані.

Раніше псевдоголові Херсонської міськради повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ