Підтримати нас

Жителя Херсона, який очолив окупаційне міністерство, ув'язнили на 5 років

Vgoru
Автор статті
13 вересня 2023 12:54
342
Поширити:

За публічного обвинувачення прокурорів визнано винними в колабораціонізмі місцевого мешканця Віталія Кучерука, який очолив окупаційне «міністерство сільського господарства та рибальства Херсонської області».

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Зазначається, що суд ув’язнив його на 5 років. Також чоловіка позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади строком на 10 років. 

Доведено, що Кучерук під час тимчасової окупації міста Херсона працював на ворога. Він обіймав посаду «начальника» незаконно створеного «Департаменту харчової промисловості та реалізації інвестиційних проєктів Міністерства сільського господарства та рибальства Херсонської області».

“Організовував та планував роботу працівників, забезпечував звітність структурного підрозділу псевдооргану. Брав участь у нарадах «міністра», збирав інформацію про сільськогосподарські підприємства на окупованих територіях області”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією ЦЖР, на судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину й уклав угоду про визнання винуватості. Зокрема, він узяв на себе обов’язок співпрацювати зі слідством у розслідуванні злочинів щодо осіб, які очолювали окупаційне міністерство сільського господарства й рибальства області.

Віталій Кучерук. Фото ЦЖР

Нагадуємо, за поданням СБУ суд арештував майно колишнього депутата Херсонської облради Едуарда Репілевського, який очолив окупаційне міністерство сільського господарства та рибальства на Херсонщині. 

СБУ заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності двом очільникам окупаційного «Міністерства природних ресурсів, екології та рибальства» Херсонської області – 47-річному Карену Барсегяну та 41-річному Миколі Бистрянцеву. Їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ