Підтримати нас

Жителі Херсонщини через шахраїв втратили понад 300 тисяч гривень

Vgoru
Автор статті
28 липня 2023 12:22
504
Поширити:

Від дій аферистів постраждали троє жителів Херсонської області. Через різні шахрайські схеми та свою довірливість громадяни втратили понад 300 тисяч гривень.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

У Бериславському районі 27-річний чоловік на одному з сайтів прочитав оголошення про продаж автомобіля за прийнятною ціною. Заявник зв’язався з продавцем, домовився про покупку транспортного засобу та перерахував за автомобіль 263 тисячі гривень. Після цього покупець зник і більше на зв'язок не виходив.

У 70-річної херсонки шахраї зняли 24 тисячі гривень. Жінка намагалася оформити допомогу від “міжнародної організації”. Заявниця перейшла за посиланням, яке було у повідомленні, внесла особисті дані та дані своєї банківської картки. 

За такою самою схемою втратила свої заощадження 33-річна жителька Херсона. Для отримання грошової допомоги жінка передала дані картки шахраям, після чого з її рахунку зникло 26 тисяч гривень.

“Не розголошуйте нікому дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, термін дії карти, паролі зі смс-повідомлень. Купуйте товари лише на перевірених сайтах та не робіть передоплату”, – попереджає поліція.

Нагадуємо, що 20 липня банківські телефонні шахраї викрали в жителів Херсонщини майже 40 тисяч гривень. Поліція встановлює їх особи.

Херсонці втратили 37 тисяч 500 гривень під час спроби оформити грошову допомогу та придбати товар в інтернеті.

Також 6 липня, троє жителів Херсонщини втратили свої заощадження під час спроби оформити грошову допомогу на сумнівних ресурсах та купити автівку з передоплатою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ