Підтримати нас

“Здавала проукраїнських односельців”: призначили окупаційну старосту села Метрополь на Херсонщині

13 жовтня 2024 12:34
148
Поширити:
Світлана Бакай. Фото: ЦЖР

Окупаційною старостою села Метрополь Новотроїцької селищної громади Генічеського району Херсонської області стала 58-річна Світлана Бакай.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, з посиланням на жителів громади.

Джерела ЦЖР зазначили, що Бакай завжди мала проросійські погляди. І з перших днів захоплення Херсонщини допомагала російським окупантам.

“Вона здавала окупантам проукраїнських односельців і їхні адреси, розповідала, що де розташоване. Вочевидь, за всі ці заслуги росіяни, нарешті, призначили її «старостою». Принаймні, вона тепер так офіційно себе називає”, – передають журналісти. 

Також її старша донька Вікторія працює “поліціянткою” у створеній окупаційною владою дитячій кімнаті поліції Новотроїцької громади.

Окрім цього, жінка на своїх сторінках у російських соцмережах поширює проросійські пости.

За інформацією ЦЖР, Світлана Бакай до осені 2020 року була депутаткою тодішньої Федорівської сільської ради та працювала у відділенні «Укрпошти» в селі Метрополь. З її декларацій відомо, що ані Світлана Бакай, ані її рідні не мали жодного майна.

У 2019 році Світлана Бакай була спостерігачкою кандидата в президенти України від нині забороненої проросійської партії «Опозиційний блок» Олександра Вілкула, йдеться в матеріалі. 

  • Незаконну директорку центру культури та дозвілля у Новотроїцьку Херсонської області заочно засудили до 10 років ув'язнення із конфіскацією майна за колабораціонізм. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів