Підтримати нас

Незаконну директорку центру культури та дозвілля у Новотроїцьку на Херсонщині засудили до 10 років ув'язнення 

24 вересня 2024 17:03
64
Поширити:
Скриншот окупаційне ЗМІ "Таврія"/Катерина Аширова

Незаконну директорку центру культури та дозвілля у Новотроїцьку Херсонської області заочно засудили до 10 років ув'язнення із конфіскацією майна за колабораціонізм. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Зазначається, що їй також заборонили обіймати посади або займатись діяльністю, пов’язаною із виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій на 15 років.

За даними прокурорів, влітку 2022 року жінка перебувала на окупованій території Новотроїцька та виконувала незаконні обов'язки, що пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями в захопленому центрі культури та дозвілля. Окрім цього, вона брала участь у пропагандистських заходах. 

11 квітня 2023 року СБУ повідомляла про підозру в колабораціонізмі призначеній окупаційною владою директорці захопленого Новотроїцького центру культури та дозвілля Генічеського району на Херсонщині. Мова йшла про Катерину Аширову. 

  • За даними Центру журналістських розслідувань, Катерина Аширова працювала в центрі культури та дозвілля, а його законний директор відмовився від співпраці з російськими окупантами. Жінка займалась організацією проведення в Новотроїцькому референдуму з приєднання Херсонської області до РФ та була представницею незаконно створеної виборчої комісії.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів