Підтримати нас

Затримали злочинну групу з 12 учасників, які діяли на Херсонщині під виглядом добровольців

Vgoru
03 липня 2023 15:51
2,971
Поширити:

У Херсоні правоохоронці затримали 12 членів організованої групи, які скоювали тяжкі та особливо тяжкі злочини в Херсонській області. Вони діяли під виглядом одного з добровольчих формувань територіальної громади Миколаєва.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Як зазначається, у травні до лікарні доставили 32-річного херсонця з осколковими пораненнями від вибухів. Медики встановили, що поранення спричинили граната РГД. Чоловік розповів поліції, що невідомі люди у військовій формі утримували його проти волі в одному з будинків у селі Станіслав. Його залякували, катували та хотіли вбити, кинувши в нього дві гранати.

Правоохоронці з’ясували, що до цього злочину причетні 12 членів одного з добровольчих формувань тергромади Миколаєва. Група є стійким ієрархічним об’єднанням – вони зорганізувалися для вчинення тяжких злочинів. 

Орім того, слідчі з’ясували, що на деокупованій Херсонській області злочинці проникали до житлових будинків, погрожували господарям вогнепальною зброєю та викрадали майно.

У членів злочинної групи провели 12 обшуків, під час яких вилучили різноманітну зброю, гранати, артилерійські снаряди, набої різного калібру й навіть один гранатомет. Правоохоронці вилучили засоби зв'язку, техніку, різні документи, дві автівки, на яких їздили учасники групи, а також викрадене майно людей.

Члени злочинної групи підозрюються одразу за декількома статтями Кримінального кодексу України.  Шість із них наразі перебувають у слідчому ізоляторі, ще шість — під цілодобовим домашнім арештом. 

Загалом над розкриттям зловмисників та документуванням злочинів працювало понад 100 співробітників поліції Херсонщини, повідомляють у поліції.

Нагадаємо, п’ятеро жителів Херсонщини втратили 168 тисяч гривень через шахраїв. Два з них втратили всі заощадження, купуючи товари в інтернеті. Також три людини довірилися банківським шахраям, які повідомили про надходження грошей потерпілим від воєнних дій і таким чином випитали в людей реквізити банківських карток.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ