Підтримати нас

Затримали секретарку відділу Херсонського міського суду 

14 серпня 2024 18:20
877
Поширити:
Фото: СБУ

14 серпня Служба безпеки України затримала 39-річну секретарку одного із відділів Херсонського міського суду. Вона під час окупації міста працювала на незаконну адміністрацію.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що вона на початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України працювала інспекторкою із виконання покарань місцевої пенітенціарної установи.

Під час окупації Херсона жінка обійняла посаду в незаконній адміністрації. Її призначили інспекторкою захопленого управління виконання покарань в області, де їй надали “звання лейтенанта внутрішньої служби РФ”.

За даними слідства, вона вела облік ув’язнених та їх розподіл по камерах у в'язниці, яку російські окупанти облаштували на базі захопленої виправної колонії у Херсоні.

Після деокупації території Херсонської області ЗСУ, вона обійняла посаду в суді. 

“Під час заповнення анкетних даних та зарахування до держустанови жінка навмисно приховала факт своєї співпраці з країною-агресором. Служба безпеки викрила це, задокументувала злочинні дії та затримала її на робочому місці”, – повідомляє Служба безпеки України. 

Її відсторонили від посади та повідомили про підозру за частиною 7 статтею 111-1 КК України. Вона передбачає ув’язнення від 12 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та із конфіскацією майна або без такої.

  • Правоохоронці заочно повідомили про підозру колишній судді Генічеського районного суду Наталії Шарко в державній зраді та добровільному зайнятті посади в окупаційних органах влади.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів