Підтримати нас

Забрали в полон та розграбували магазини: поліція продовжує фіксувати воєнні злочини росії на Херсонщині

Vgoru
27 липня 2022 14:44
972
Поширити:

За минулу добу поліція відкрила 25 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на території Херсонщини. 

Серед них колабораційна діяльність, викрадення людей, обстріли населених пунктів із жертвами серед мирних жителів, викрадення окупантами цивільного автотранспорту.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області на власній сторінці у фейсбук.

У Херсоні та Чаплинці викрито двох колаборанток. 33-річна херсонка перейшла на бік ворога та добровільно очолила їх громадську організацію. Тепер вона агітує жителів Херсона підтримувати країну-агресора та розповсюджує інформацію з дискредитації Збройних сил України. А в Чаплинці 41-річна жінка добровільно обійняла посаду в пункті видачі російських паспортів.

Дев’ять людей отримали тяжкі поранення та один чоловік загинув під час артилерійських обстрілів російською армією населених пунктів Осокорівка, Ольгине, Брускинське та Високопілля, поблизу яких нині точаться запеклі бої. У смт Нововоронцовка та селі Потьомкіне внаслідок ворожих обстрілів отримали значні пошкодження або повністю знищені будинки місцевих жителів.

Під час несення служби на деокупованій території Бериславського району поліцейські отримали інформацію від мешканців с. Новопетрівка, що у дворі виявили мертвими 61-річного та 63-річного чоловіків. У них були вогнепальні поранення різних частин тіла. Жителі села самостійно поховали тіла на цвинтарі. Нині встановлюються обставини отримання смертельних поранень.

Із середини квітня військовослужбовці рф спільно з представниками окупаційної влади незаконно захопили в центрі Херсона та в мікрорайоні Таврійський приміщення двох магазинів з продажу побутової техніки. Окупанти встановили контроль над приміщеннями та привласнили всі товарно-матеріальні цінності з магазинів. Встановлюється сума завданих матеріальних збитків.

У селі Нова Збур’ївка військовослужбовці рф взяли в полон 55-річного місцевого жителя. Нині його місцеперебування невідоме.

У Херсоні, Скадовську, селах Мирне, Новопетрівка та Кочубеївка російські військові викрали автомобілі місцевих жителів, трактор, обікрали будинки, забравши мисливські рушниці та майно.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ