Підтримати нас

За колабораціонізм судитимуть окупаційну голову Тягинської громади на Херсонщині

Vgoru
23 червня 2023 08:09
486
Поширити:

Прокурори Херсонської та Бериславської прокуратур скерували до суду справу щодо місцевої мешканки за фактом колабораціонізму.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що обвинувачена в липні 2022 року пішла на співпрацю з ворогом та обійняла посаду так званої «главы Тягинского сельского совета ВГА Бериславского района Херсонской области».

Жінка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в незаконно створеному органі влади, повідомляють у прокуратурі.

Вона також забезпечувала обіг російського рубля, контролювала функціонування житлово-комунальної сфери, сприяла впровадженню освітнього процесу за стандартами РФ.

Їй загрожує позбавлення волі від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, Євгена Трощака — екскерівника ОСББ — судитимуть за фактом пособництва державі-агресору та крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану.

Він отримав від окупантів посаду окупаційного «директора» КП «Гарантія». Обвинувачений перереєстрував підприємства згідно з російським законодавством і відкрив рахунки в російських банках. 

Також судитимуть колишню завідувачку ясел-садка. Вона добровільно пішла на співпрацю з окупаційною владою та обійняла окупаційну посаду «заведующей ГБОУ Херсонской области «Ясли-сад № 37 комбинированного вида города Херсона».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ