Підтримати нас

За які проєкти Громадського бюджету голосуватимуть херсонці

Автор статті
30 вересня 2020 13:00
1,450
Поширити:

Голосування за проєкти Громадського бюджету Херсона розпочнеться 5 жовтня. Нагадаємо, що загалом херсонцям доведеться обирати кращі ідеї із 85 пропозицій. 

Малі проєкти мають набрати не менш ніж 300 голосів, великі - понад 500.

На сайті, де проводитиметься голосування Громадський проєкт Херсон, проєкти розподілено на 8 категорій. Отже, що пропонують втілити в життя наші ініціативні земляки.

Якісна питна вода та сортування сміття

У категорії «Комунальне господарство» та “Навколишнє середовище” представлено 7 проєктів.

Один із них передбачає створення Хвойного скверу на території закладу дошкільної освіти №12. Інший - створення екологічної зони відпочинку. Ще один - пов'язаний з облаштуванням зони відпочинку та освітлення скверу по вулиці Залаегерсег.

Два проєкти мають розв'язати проблеми  постачання якісної питної води  в центрі Херсона та у смт Комишани.

Проєкт “Створення меліоративного регулювання поверхневого стоку вод” спрямований на ліквідацію  у центрі селища Жовтневе ділянки з чагарниками, заростей очерету, що є осередком розмноження шкідників, комах, змій, які  загрожують  мешканцям та гостям селища. 

Автори останнього проєкту “Лад і порядок у дворі та сортування відходів" пропонують облаштувати майданчик під контейнери для сортування сміття.

У категорію “Енергозбереження” херсонці подали 8 проєктів, 7 із них спрямовані на утеплення фасадів дитячих садків. 

Єдиний проєкт, що не пов'язаний з утепленням фасаду - №87, передбачає заміну вікон, реконструкцію ґанків та встановлення пандусу на центральному вході в Жовтневській школі-садку 86.

Ознайомитися детальніше з усіма проєктами цієї категорії можна за посиланням.

За здоровий спосіб життя

У категорію «Спорт» подали найбільше ідей - 31, але 2 з них відхилили.

Два проєкти передбачають створення скейт-парку у Шуменському мікрорайоні та у північній частині парку "Херсонська фортеця".

Авторка проєкту “Багатофункціональний спортивний майданчик “Чемпіон” пропонує побудувати в мікрорайоні Таврійський багатофункціональний спортивний майданчик з обладнанням для футболу, волейболу та баскетболу. У цьому ж мікрорайоні проєктом “Футбольно-волейбольний міні стадіон “Спортивний Еверест” передбачається побудова міні стадіону з обладнанням для футболу, волейболу, баскетболу, тенісу. 

Також херсонцям пропонують проголосувати за облаштування баскетбольного майданчика.

Аж три проєкти подали для реалізації на території Антонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 18: 

Як зазначають автори, результатами проєктів зможуть користуватися всі мешканці селища Кіндійка.

Ще один проєкт передбачає реконструкцію шкільного спортивного стадіону на території школи №36 .

І більшість проєктів -  20 з 29 - пов'язані з будівництвом, і реконструкцією спортивних та ігрових майданчиків.

Усі проєкти з цієї категорії можна переглянути за посиланням.

Ремонт тротуарів та безпека дітей

У категорії «Дорожнє господарство» представлено 4 проєкти, що передбачають   ремонт тротуарних доріжок: “Облаштування місця загального користування”, “Безпечні тротуари для дорослих і малечі”, “Безпечна пішохідна доріжка” та “Безпечні тротуари (Облаштування тротуарів для мешканців мікрорайону Острів)”.

А в категорії “Безпека та громадський порядок” - 3: “Мій садок – моя безпека”, “Оновлення обличчя міста та безпека для дошкільнят”, “Безпечне дитинство – турбота дорослих”, що передбачають заміну огорожі в дитячих садках для безпеки дітей.

Благоустрій дитячих садочків

До категорії «Освіта» херсонці подали 20 заявок, але 3 було відхилено. Їх переважно подавали заклади освіти.

Серед них 9 проєктів передбачають побудову або модернізацію ігрових та спортивних майданчиків, а 3 - встановлення павільйонів на території дитячих садків.

Авторка проєкту “Перша дитяча анімаційна студія "Мультидіти" пропонує обладнати приміщення для відкриття та повноцінної роботи Першої дитячої анімаційної студії у місті Херсоні зі створення мультфільмів для дітей передшкільного віку.

Проєктом “Мій садок – моя фортеця!” та “Безпека та благоустрій для жителів мікрорайону” планується встановлення нової огорожі, що забезпечить безпеку на території дитячих садків та покращення зовнішнього вигляду міста. 

Два проєкти мали б бути в іншій категорії: першим пропонується модернізація та утеплення фасаду ясел-садка №23, а другим - ремонт, облаштування пішохідних доріжок та центральної площі ясел-садка №33 ім.Ф.Фребеля.

Більш детально про всі наміри з цієї категорії можна дізнатися за посиланням.

Благоустрій міста та сонячні дерева

У категорії “Інше” 17 проєктів.

Один з проєктів спрямовано на розв'язання проблеми доступу до «Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є.Є. Карабелеша» для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Ще один проєкт пов'язаний з медициною “Інновації в медицині - здоров’я підростаючого покоління” передбачає закупівлю аудіометра та судинного детектора.

Три проєкти передбачають покращення благоустрою міста, їх автори планують:

Авторка проєкту “Сонячні дерева” пропонує встановити “дерева” із сонячними панелями для безкоштовної зарядки телефонів та інших гаджетів у парку Херсонська фортеця та на набережній Фрегат в історичній частині міста.

Декілька проєктів з цієї категорії мали б відноситися до вже вище описаних. Це:

  • створення дитячого майданчику у сквері мікрорайону Таврійський та у  Шуменському мікрорайоні;
  • облаштування дитячого ігрового майданчика за адресою Миколи Куліша, 3А та Миколи Куліша, 1А;
  • встановлення нового й сучасного ігрового обладнання на ігрових майданчиках на території дитсадка №83;
  • будівництво сучасних павільйонів на дитячих майданчиках на території дитячого садка №61;
  • реконструкція будівлі школи №34 та тротуарних доріжок за периметром школи, створення громадського простору в мікрорайоні Річпорт;
  • демонтаж старого асфальтованого покриття та облаштування головного майданчика ясел – садка №21.

А також три проєкти по заміні огорож дитячих садків. 

Усі проєкти з цієї категорії можна переглянути за посиланням.

Тож вивчайте, обирайте та долучайтеся до голосування - підтримайте найкращі ініціативи для розвитку нашого міста.

*Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2020 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газетою "Вгору" за підтримки Херсонської Міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ