Підтримати нас

Юрій Соболевський назвав 4 фактори гуманітарної катастрофи на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
20 травня 2022 07:01
1,048
Поширити:

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський вважає, що організаційна некомпетенція та злочинні дії росіян та їхніх прислужників у Херсонській області заганяють область у дедалі глибшу гуманітарну кризу.

Про це він пише на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Соболевський перераховує чотири фактори, які, на його думку, впливають на цю ситуацію.

По-перше, це блокування гуманітарних коридорів. 

“У гуманітарних штабах Одеської та Миколаївської області з перших тижнів війни для Херсонщини були тонни вантажів. При цьому поставки "гуманітарки" у виконанні окупантів носили і носять більше медійний характер”, - пише Соблевський.

По-друге, має місце масова відмова з боку місцевого самоврядування  працювати на окупантів. Як наслідок - утворився управлінський вакуум в окремих громадах, який досі росіяни неспроможні якісно заповнити.

“Їхні” “смотрящіє” не вміють і не хочуть вирішувати проблеми громад, їхні інтереси обмежуються "збором податків," перерозподілом майна та інших активів”, - продовжує представник облради.

Третій фактор - придушення так званих “струмочків життя”, які волонтерам довелося створити в умовах відсутності гумкоридорів.

“На волонтерів стали чинити психологічний тиск, змушуючи працювати в окупантській системі гумпоставок. Багатьом із волонтерів довелося взагалі залишити Херсонщину”, - підкреслює Юрій Соболевский.

Нарешті, четвертий фактор - відсутність у росіян чіткого планування та взаємодії.

“Норми закону – базовий інструментарій будь-якої системи управління. А для окупантів та колаборантів законів, виходить, немає. І наші вони не визнають, і закони Росії тут не працюють (та їх ніхто і не знає). Військові статути ефективні в системі організації військових підрозділів, але абсолютно марні в цивільному секторі”, - резюмує перший заступник голови Херсонської облради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ