Підтримати нас

Її «величність» - компанійщіна

Vgoru
Автор статті
01 грудня 2017 03:37
589
Поширити:

На Херсонщині оголосили війну аліментникам. Мобільні групи, до складу яких будуть входити працівники влади, органів юстиції та поліцейські, відвідають усіх чоловіків, які три місяці та більше не платили аліменти.

Про це сказав голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв під час церемоній підписання тристороннього меморандуму між Херсонською обласною державною адміністрацією, Головним територіальним управлінням юстиції у Херсонській області та Головним управлінням Національної поліції в Херсонській області про співпрацю та партнерство у реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Однією з компаній, яка буде проведена на Херсонщині в рамках цієї акції – «Чужих дітей не буває!». Це – компанія по боротьбі із злісною несплатою аліментів.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтина Хутковського, у регіоні мешкає близько 4 тисяч чоловіків, які мають заборгованість по сплаті аліментів у три та більше місяці, тому вважаються злісними неплатниками.

«Є й такі неплатники, у яких борг – близько 200-т тисяч гривень», - сказав Хутковський.

Він розповів, що 19 таких неплатників були зупинені під час спроби виїхати з України, усі вони згодом погасили борги.

Начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Артур Мєріков сказав, що у цьому році за фактами злісної несплати аліментів було порушено 308 кримінальних справ, з яких 260 вже закриті, тому що борг погашений. У розшуку у цьому році знаходилося 204 неплатника, з яких знайдено 34-х.

Перед підписанням заяви Андрій Гордєєв сказав, що мобільні групи відвідуватимуть аліментників і вдома, і на роботі. На жаль, ані слова не було сказано про те, чи будуть компетентні органі розбиратися, чому чоловік не сплачує аліменти: не хоче при тому, що має гроші, чи не може через безробіття і скруту.

Голова ОДА був настроєний рішуче, сказав перед підписанням меморандуму: «Аліментникам – бій!».

Тому деяким людям, напевне, варто чекати втручань у їх життя, так би мовити, публічного «вивертання брудної білизни».

Журналісти запитали підписантів меморандуму, чи є злісні неплатники аліментів серед чиновників та депутатів.

«У БПП «Солідарність» неплатників аліментів немає», - відповів Костянтин Хутковський, чим заслужив схвальну посмішку Андрія Гордєєва.

«Чужих дітей не буває!» - не єдина компанія, яка буде реалізована у рамках правопросвітницької акції «Я маю право!».  Також реалізуються компанії:

- #АгроРейдериСтоп: Захист прав аграріїв шляхом створення антирейдерських аграрних штабів по всій Україні;

- #ХабарЗаНавчанняСтоп: Захист прав студентів шляхом боротьби з корупцією у вищих навчальних закладах;

- #МаскиШоуСтоп: захист прав підприємців шляхом прийняття Закону щодо запобігання тиску правоохоронних органів на бізнес.

За словами Андрія Гордєєва, у рамках компанії #АгроРейдериСтоп на Херсонщині створений оперативний штаб з боротьби з аграрним рейдерством, який провів 25 засідань та 112 виїздів. За фактами спроб захоплення земельних ділянок та врожаю порушено 32 кримінальні справи.

Але ані слова не було сказане про те, чи передана хоч одна з цих справ до суду, чи поніс хтось відповідальність. При тому, що більшість фігурантів таких справ (і замовники рейдерських атак, і виконавці) – люди, відомі широкому загалу.

Наступний рік Президент України оголосив роком реалізації правопросвітницької акції «Я маю право!». Напевне, на цей час, коли будуть і рейди, і моніторинги, і чимало інших заходів, ситуація у проблемних сферах нашого життя, яких будуть торкатися заходи, передбачені акцією, дещо зміниться на краще. А що буде після акції? Чи започаткує вона системні зміни, розраховані на довготривалий період? Або стане черговою компанією, яку потенційні порушники закону просто перечекають, а потім…? 

${gallery:80370b1284de211e3949ccb05ad1b58c}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ