Підтримати нас

Євгена Пришляка та Артема Баранова з Нової Каховки утримують на території рф, – Центр журналістських розслідувань

Vgoru
07 квітня 2023 15:48
792
Поширити:

Цивільних мешканців Нової Каховки Євгена Пришляка та Артема Баранова окупанти утримують на території росії. Про це сестра Євгена – Любов Пришляк – розповіла Центру журналістських розслідувань.

Інформацію про те, за що саме російські окупанти затримали Євгена Пришляка та Артема Баранова з Нової Каховки надав т. в. о. заступника начальника штабу південного військового округу рф – начальника регіонального управління військової поліції по південному військовому округу, полковник євгєній москвін.

«Громадяни України Пришляк Євген Олександрович і Баранов Артем Олександрович затримані за протидію «спеціальній військовій операції» і зараз перебувають на території рф», – написав москвін.

А сьогодні 7 квітня рідним Артема Баранова вдалося дізнатися, що чоловіка утримують у федеральній казенній установі «слідчий ізолятор №1» головного управління федеральної служби виконання покарань рф по ростовській області.

Інформації про місцеперебування Євгена Пришляка його сестрі не надали.

Працівника асфальтового заводу Євгена Пришляка і його друга, колишнього поліціянта Артема Баранова, російські окупанти схопили вночі 13 серпня 2022 року в Новій Каховці.

Спочатку їх утримували в катівні в захопленій окупантами будівлі місцевого райвідділу поліції, де їх били та примушували виконувати різну роботу – зокрема, шпаклювати стіни райвідділу.

У жовтні заручників вивезли до окупованого Криму.

На початку січня 2023 року рідним Євгена й Артема вдалося отримати від них невеликі записки, передані через Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів