Підтримати нас

Єписком Никодим повернувся з російської окупації з рідних Олешок на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
19 липня 2023 15:17
442
Поширити:

Єпископ Никодим (в миру Віктор Кулигін) повернувся з тимчасово окупованих Олешок на Херсонщині.

Про це повідомив Секретар Херсонської єпархії громадської організації “За помісну церкву України” Іоанн Замараєв на особистій сторінці у фейсбуці.

“Наскільки це було непросто і через які випробування довелося йому пройти, які муки та знущання довелося зазнати – у двох словах не скажеш. Це вже тема для спогадів”, — написав чоловік.

Як зазначив Іоанн Замараєв, єпископу довелося проїхати через кілька країн, аби повернутися з російського полону. Наступного тижня він планує приїхати в архієрейський собор ПЦУ,  а потім повернутися в Херсон. 

Єпископ Никодим (Віктор Кулигін) народився 1968 року в нині окупованих Олешках. Він закінчив Московський фізико-технічний інститут (1992) та Київську духовну семінарію УПЦ МП (1997).

З 2019 року богослужитель став єпископом Генічеським, вікарієм Херсонської єпархії ПЦУ. У серпні 2020 року призначений єпископом Херсонським і Таврійським ПЦУ.

Нагадаємо, статус Ігоря Колихаєва, міського голови Херсона, якого із червня минулого року російські окупанти утримують у полоні, досі не визначений. Ігор Колихаєв – єдиний міський голова обласного центру в полоні росіян і один із кількох голів місцевого самоврядування, кого досі не звільнили.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ