Підтримати нас

Як вступатимуть до вишів випускники з окупованих територій

Vgoru
Автор статті
20 травня 2022 11:43
905
Поширити:

Очільниця управління освіти Херсонської міської ради Наталія Журженко повідомила про особливості вступу випускників шкіл до вишів у 2022 році. 

Про це вона розповідає на сайті міськради. 

Журженко наголошує, що абітурєнти цьогоріч мають скласти мультипредметний тест. Але виникає питання - чи зможуть це зробити випускники із тимчасово окупованих територій? 

“У Херсоні 1164 випускники 11 класів, - інформує чиновниця. - Усі ці діти зареєстровані на складання мультипредметного тесту. Але, на жаль, не всі вони мають таку можливість. На сьогодні на підконтрольну Україні територію змогли виїхати 639 дітей. Вони матимуть змогу скласти мультипредметний тест, для цього були зроблені всі необхідні процедури”. 

Усі інші діти, підкреслює Наталія Журженко, лишаються заручниками ситуації через окупацію. 

“Відповідальним за проведення мультипредметного тесту є регіональний центр оцінювання якості освіти. Вони не мають можливості виконувати свої посадові обов'язки в Херсоні. Сподіваємось на допомогу Міністерства освіти у вирішенні цього питання, щоб наші діти мали можливість хоча б дистанційно подавати необхідні документи для вступу”. - резюмувала Наталя Журженко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ