Підтримати нас

Як відшкодовуватимуть кошти на інклюзивне таксі в Херсоні

Автор статті
15 січня 2019 10:32
676
Поширити:

Сьогодні, 15 січня, Херсонський виконком вирішував, за яким порядком відшкодовувати кошти, виділені з міського бюджету  за перевезення людей з інвалідністю спеціально пристосованими транспортом “Соціальне таксі”.

Втіленням цього проекту займається підприємство “Спроможна громада «Рідна земля»” на чолі із засновником Юрієм Маринчуком. Наразі підприємство має лише один інклюзивний мікроавтобус, що безоплатно перевозить людей з проблемами опорно-рухового апарату. Витрати підприємства компенсуються з міського бюджету. В цьому році на обслуговування соціального таксі виділено 470 тисяч гривень.

Члени виконкому звернули увагу на те, що в Херсоні зареєстровано 3 482 людей з інвалідністю I-II групи, але не всі з них мають проблеми з самостійним пересуванням. Тому вони рекомендували до розгляду на сесії міськради уточнити в Положенні, що скористатися безоплатним проїздом соціального таксі можуть люди з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Головна складність для підприємства полягає в тому, що в базі обліку людей з інвалідністю не виділені групи з порушенням опорно-рухового апарату. Таку базу доведеться складати власноруч на практиці, але від цього виграють ті люди, яким дійсно складно самостійно пересуватися.

Більш детальну інформацію про роботу “Соціального таксі” в Херсоні можна дізнатися за телефонами: 050-419-41-42; 066 240 25 28

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ