Підтримати нас

Як руйнуються дороги на Херсонщині

Автор статті
30 травня 2016 02:00
555
Поширити:

Стаціонарні габаритно-вагові комплекси на Херсонщині пропонують встановити на усіх ключових транспортних напрямках.

У понеділок, 23 травня, відновив свою роботу ваговий комплекс, розташований на автодорозі М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (на Таганрог) поблизу с.Клапаї Білозерського району. Завітали на відкриття перший заступник голови обласної ради Василь Зеленчук, заступник голови облдержадміністрації Олександр Адамчик, депутати обласної ради.

За словами Олександра Адамчика, цього року на ремонт автомобільних доріг області заплановано 292,9 млн. грн. Після виконання ремонтних робіт потрібно забезпечити збереження дорожнього покриття. У зв’язку з цим необхідно здійснювати ефективний контроль за дотриманням автоперевізниками вимог стосовно допустимої ваги транспортних засобів.

“Хочеться сподіватися, що загальними зусиллями ми незабаром зупинимо знищення херсонських доріг. Найближчим часом будемо розглядати питання по придбанню такого обладнання для встановлення його по усіх ключових транспортних напрямках. Нове відомство стоїть на правильному шляху, і обласна влада має його підтримати”, – відзначив Микола Ставицький, радник голови обласної ради. На теперішній час у Херсонській області вкрай важливим є вирішення питання збереження покриття автомобільних доріг. Важливість його виявляється у збільшенні перевезень великоваговими транспортними засобами, навантаження від яких перевищують допустимі для існуючих автомобільних доріг норми, а також обмеженим бюджетним фінансуванням, неможливістю здійснення своєчасної реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг загального користування.Уже існуючі автомобільні дороги області під час будівництва були розраховані на навантаження до 20 тонн, тому перевезення великоваговим транспортом з масою понад 60 тонн є неприпустимим і спричиняє інтенсивне руйнування дорожнього покриття.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ