Підтримати нас

Як працюють волонтери в Херсоні

Vgoru
20 березня 2022 10:35
1,514
Поширити:

Сьогодні, 20 березня, на своїй сторінці у Фейсбук волонтерка Ірина Саліхова розповіла  про особливості роботи волонтерів у сучасних важких умовах.

Медичних препаратів у місті майже не залишилося, повідомила волонтера, але її помічники продовжують збирати продукти для лежачих хворих. Також вона просить повідомити про людей, які потребують такої допомоги, волонтери будуть намагатися цим людям також приносити продукти.

Ірина Саліхова розповіла: “Медикаменти ми купувати не можемо, бо їх майже не залишилося. Інколи закриваємо заявки лікарень. Кажуть, що окупаційні війська пропонують людям евакуюватися в бік Криму, але люди розуміють, що це дорога в один бік. Тим більше, як кажуть, їх там не дуже “тепло” приймають, забирають особисті речі.”

Волонтерка має надію, що все ж таки в Херсон привезуть гуманітарну допомогу. З цього приводу вона відмітила: “Мені телефонували друзі з Одеси. Вони також фури з гуманітаркою направляють із Західної України до Миколаєва, щоб там можна було потім перекинути це все дуже швиденько у Херсон”.

За словами Ірини Саліховой, кошти на всі покупки отримують не тільки від місцевих мешканців, але  і з-за кордону. Наприклад, допомагають жителі США, Італії, Нідерландів, Німеччини. Намагаються волонтери звітуватися чеками, які вона виставляла на своїй сторінці у соціальній мережі. Але зараз не можуть цього робити, бо купують продукти харчування, на які ніхто не дає чеків.

Також волонтерка відмітила: “Якщо ви знаєте людей, які потребують допомоги, це можуть бути багатодітні родини, лежачі хворі, люди 80+, пишіть мені в особисті повідомлення з інформацією”.

Фото з Фейсбук

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ