Підтримати нас

Як об’єднані громади області обмінювалися досвідом

23 вересня 2019 06:52
689
Поширити:

Цими вихідними відбувся Фестиваль ініціатив об’єднаних громад Херсонської області.

27 об'єднаних територіальних громад приїхали до Асканія-Нова поділитися своїми досягненнями, обмінятися досвідом та баченням майбутнього розвитку своїх ОТГ.

Зокрема громади – партнери Програми DOBRE представили реалізовані проекти, запроваджені ініціативи та механізми участі в рамках проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

"Фестиваль ініціатив об'єднаних громад Херсонської області" відбувся 21 вересня у громаді Асканія-Нова! Під час фестивалю були презентовані реалізовані проекти, запроваджені ініціативи та механізми участі в громадах ОТГ протягом 2019 року в рамках проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» Програми DOBRE в Херсонської області. Фестиваль став комунікативним майданчиком для презентації нових ідей та обміну досвідом між об’єднаними територіальними громадами Херсонської області. Учасниками Фесту були представники/представниці органів місцевого самоврядування з 10 об’єднаних територіальних громад – партнерів Програми DOBRE, представники/представниці інших ОТГ Херсонської області та інших областей, де впроваджується Програма DOBRE, члени молодіжних рад та активні мешканці/ки громад, представники/представниці місцевих громадських організацій, журналісти ЗМІ" - повідомляють організатори ГО "Громадський центр "Нова генерація".


Відвідав фестиваль й очільник області Юрій Гусєв, він взяв участь у проекті «Жива бібліотека для молоді» разом з Беррі Рідом, керівником програми DOBRE та Наталкою Чермошенцевою, експерткою з питань гендерної політики.


Тож, під час фестивалю відбулася дискусійна панель з головами ОТГ, де вони розповідали про головні позитивні зміни у громадах, залучення громадян до розвитку громади та ділилися секретами свого успіху.

Було проведено «Пікнік ідей» - краудфандинговий майданчик, який продемонстрував сучасний формат залучення коштів на підтримку ідей, ініціатив, проектів через колективне фінансування.

Також відзначили та нагородили громади, які брали участь в конкурсі «Громада участі».

Окрім цього, відбулися майстер-класи від громад - створення медіа-продуктів, навички участі у бюджетному процесі, розвиток волонтерства, гра «Світ громад».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ