Підтримати нас

Як на Херсонщині відсвяткували День Конституції. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
28 червня 2016 13:10
266
Поширити:

Урочистості з нагоди двадцятої річниці прийняття Конституції України пройшли в Херсонській області в історичному місці Херсонщини - в Бериславському районі, біля села Республіканець, де знаходилася Кам'янська Січ, де похований кошовий отаман Кость Гордієнко.

Саме тут, в укріпленнях на березі Дніпра, розташованих на нинішній території Бериславського району Херсонської області перебували військо Пилипа Орлика і сам гетьман за часів, коли їм разом з соратниками були написані «Договори і Винесення Прав і вольностей Війська Запорозького», які потім стали вважати першою європейською конституцією.

Біля могили Костя Гордієнка пройшов молебень за мир в Україні. Також пройшов мітинг, під час якого 20-ти юнакам та дівчатам вручили паспорти і Конституцію. Крім того, керівники області вручили нагороди військовослужбовцям частин, розташованих на Херсонщині, а також привітали переможців військово-спортивної гри «Джура».

Пройшов концерт рок-групи «Друже музико!». Виступив козачий кінний театр «Хортиця».

Не обійшлося і без неприємних інцидентів. Під час пострілу бутафорської козацької гармати загорілася суха трава. Чергували на святі рятувальники швидко впоралися з проблемою.

Нагадаємо, Кам'янська Січ, кладовище запорізьких козаків і могила кошового отамана Кості Гордієнка є об'єктами культурної спадщини національного значення, пам'ятками історії та внесені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, з 2009 року Кам'янська Січ є філією національного заповідника «Хортиця». Зараз заповідник разом з обласною владою Херсонщини хочуть зробити Кам'янську Січ повноцінним туристичном об'єктом.

${gallery:9a5a7e51f7766a181f1163908846e642}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ