Підтримати нас

Як херсонські чиновники допомагали рейдерам

Автор статті
11 грудня 2019 13:44
660
Поширити:

У Херсоні СБУ викрила посадовців Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області на сприянні у рейдерському захопленні об’єкту незавершенного будівництва.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що чиновники ДВС незаконно здійснили опис та арешт корпоративних прав комерційної структури. Товариство зводило багатоквартирний будинок, який перебував у процесі будівництва для здачі в експлуатацію. Під штучним приводом посадовці занизили експертну оцінку об’єкту та передали на реалізацію до держпідприємства "Сетам", - сказано у повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували, що чиновники в інтересах фірм, наближених до кримінальних кіл регіону, організували відчуження нерухомості за вартістю приблизно у 10% реальної вартості недобудови.

Через дії зловмисників могли постраждати інтереси громадян, які інвестували у будівництво житла. 

Наразі, у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, здійснено оголошення про підозру у вчиненні злочину начальнику Олешківського районного відділу та старшому державному виконавцю Корабельного районного відділу ДВС Херсонщини. Триває досудове слідство.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ