Підтримати нас

Херсонщину відвідав Уповноважений із захисту державної мови Кремінь

27 жовтня 2024 17:57
107
Поширити:
Усі фото: Тарас Кремінь

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у День української писемності та мови, 27 жовтня, відвідав Херсонщину. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, він передав книжки до Херсонської області в межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!».

Херсонська обласна наукова бібліотека імені Олеся Гончара, Херсонський державний університет, Херсонський обласний драмтеатр імені М.Куліша, Херсонська академія неперервної освіти, Херсонський обласний художній музей імені О.Шовкуненка, а також величезна кількість знищеного, спаленого і пограбованого, – наочне свідчення геноциду РФ проти українського народу”, – написав Уповноважений із захисту державної мови.

За інформацією Херсонської ОВА, під час зустрічі обговорювали питання мовної політики та перспективи розвитку культури на прифронтових територіях.

  • Херсонська область першою привела у відповідність обласну мовну програму до Державної цільової національно-культурної програми забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на період до 2030 року.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів