Підтримати нас

Херсонці, які виїхали з міста, можуть отримати листівку з нагадуванням про нього

23 травня 2024 16:44
1,259
Поширити:
Усі фото: Укрінформ

В будівлі Херсонського державного університету, що розташована в Івано-Франківську, відкрили виставку листівок “Херсон звідусіль: в тиші я чую відлуння дому”.

Про це повідомляють кореспонденти Укрінформу.

Жителі Херсонщини, які виїхали з міста можуть надіслати на скриньку №111 головпошти листівку з місцем, де вони наразі проживають. А у відповідь вони отримають листівку з нагадуванням про Херсон, зазначив автор ідеї виставки, доцент кафедри географії та екології ХДУ Микола Гоманюк.

“ Їх є 12. Автори – херсонські художники. Їхні роботи обирали не за конкурсом, а за змістом мистецького послання, яке б мало об’єднати херсонців”, – додав він.

Одна з робіт належить акварелістці з Херсона Ліліані Реліч. Вона малює рідне місто і плавні, повідомила співавторка ідеї, кураторка Центру культурного розвитку «Тотем» у Херсоні Олена Афанасьєва.

  • Журналісти “Вгору” повідомляли про створення книги «Lament of Kherson region» (або «Плач Херсонщини»). Це 52 історії жителів Херсона та області, які за останні два роки збирали фахівці соціологічної асоціації України. Створювали її 12 українських художників за участі естонських митців під час 10-денної резиденції в Таллінні в лютому 2024 року.
  • У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків у Києві відкрилася фотовиставка “За об’єктивом: культура у вирі війни”. На ній представлене фото Херсонської обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів