Підтримати нас

На фотовиставці в київському музеї Ханенків представлене фото однієї з бібліотек Херсона

08 травня 2024 16:22
259
Поширити:
Фото: зі сторінки Zmina

У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків у Києві відкрилася фотовиставка “За об’єктивом: культура у вирі війни”. На ній представлене фото Херсонської обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара.

Про це йдеться на сторінці Zmina.

Організатори домовились із журналістами та фотографами задокументувати наслідки обстрілів російськими військовими церков, музеїв, театрів, бібліотек та інших об'єктів культури.  

Бібліотеку імені Олеся Гончара пограбували російські окупанти, а після звільнення міста армія РФ неодноразово обстрілювала будівлю.

“Через кілька тижнів після того, як місцевий журналіст Іван Антипенко сфотографував бібліотеку для цього проєкту, росіяни її повністю знищили”, – зазначають у матеріалі. 
 До проєкту долучилися 65 медійників. Вони відзняли понад 6 тисяч 500 фотографій, із яких куратори проєкту відібрали 650 знімків, а на виставці представлені близько 50 із них.
  • Виставка "За об’єктивом: культура у вирі війни” працюватиме в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з 4 травня до 19 травня включно. Вхід вільний.
  • Будівлю бібліотеки Гончара у Херсоні російські війська почали обстрілювати майже одразу після звільнення міста. Також багато з книжкового фонду розграбовано та вивезено.
  • 30 жовтня 2023 року через чергові обстріли загорівся останній поверх бібліотеки Гончара.
  • Про наслідки окупації та обстрілів, а також про діяльність закладу у фронтових умовах розповіла журналістам Медіаплатформи “Вгору” заступниця директора Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара Оксана Шестакова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ